latinica  ћирилица
09/04/2020 |  12:46 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Књига за дјецу "Тајни живот музеја" бесплатно на сајту МСУ Српске

Књига за дјецу "Тајни живот музеја" у издању Музеја савремене умјетности Републике Српске од данас је бесплатна.
"Тајни живот музеја" - Фото: РТРС
"Тајни живот музеја"Фото: РТРС

- У оквиру дигиталне кампање коју је МСУ Републике Српске покренуо, одлучили смо да један дио наших активности усмјеримо и на најмлађу публику. Прва књига за дјецу о нашем музеју коју смо промовисали 10. фебруара 2020. године поводом Дана Музеја савремене умјетности Републике Српске, од данас ће на нашем веб сајту бити бесплатна - саопштено је из МСУ. 

Ћирилићну, латиничну и енглеску верзију књиге "Тајни живот музеја" ауторке Јелене Којовић Тепић, са илустрацијама бањалучког умјетника Драгослава Малинића коју је дизајнирао Немања Мићевћ, графички дизајнер МСУ, можете да скинете у пдф-формату на овим линковима:

Латиница - http://msurs.net/index.php/sr/biblioteka-i-arhiva-2/tajni-2

Ћирилица - http://msurs.net/index.php/csr/biblioteka-i-arhiva-5/tajni

Енглески - http://msurs.net/index.php/en/biblioteka-i-arhiva-4/secret

Уз бесплатну књигу на сајту је постављено и пет бојанки које прате нарацију књиге о 10 малих мишева који откривају какав се тајни живот одвија унутар зидина једног музеја и који се кроз разне авантуре упознавају са значајем музејске институције.

Малишане који буду вриједни и обоје свих пет цртежа, али и потруде се и пошаљу своје оригиналне цртеже на тему књиге биће награђени оригиналним издањем књиге "Тајни живот музеја“.

Књига "Тајни живот музеја" је 100. јубиларно издање МСУ Републике Српске, а прилагођена је за дјецу од 5 до 12 година. Посебан акценат стављен је на презентацију музејске колекције чији репрезентативни примјери су представљени илустрацијама и текстуалним објашњењима, са циљем да се дјеци укаже на богатство културног насљеђа које баштини Музеј и на значај његове презентације и очувања.

Књига је реализована уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске и пројекта "Дијалог за будућност" који имплементирају УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСКО у партнерству са Предсједништвом БиХ.