latinica  ћирилица
09/04/2020 |  13:41 ⇒ 21:27 | Аутор: СРНА

Од сутра продужени полицијски час викендом

Влада Србије саопштила је да, у оквиру спречавања ширења вируса корона, сутра ступа на снагу измијењено трајање ограничења кретања за викенд према којем за све грађане важи потпуна забрана кретања од петка у 17.00 часова до понедјељка у 5.00 часова ујутру.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Грађани старији од 65 година могу напустити своје домове у петак, од 4.00 до 7.00 часова ујутру, како би купили намирнице у продавницама које ће радити у том периоду.

С обзиром на то да је забрана кретања продужена, грађани своје кућне љубимце могу извести и у суботу и у недјељу од 8.00 до 10.00 часова ујутру, као и свакога дана између 23.00 и 1.00 час послије поноћи.

Шетња може трајати 20 минута, на до 200 метара удаљености од мјеста пребивалишта.

Из Владе наглашавају да, без обзира на забрану кретања, уколико грађани осјете било какве тегобе или је потребно да се јаве у свој дом здравља у случају сумње на вирус корона, никако не треба да одлажу одлазак.

У саопштењу је истакнуто да они неће бити санкционисани уколико због тога напусте свој дом.

Влада Србије поручила је да ће наставити да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са вирусом корона и прилагођава све мјере, ослањајући се искључиво на савјете стручњака.

- Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре, из ове битке изашли као победници - поручено је из Владе Србије.