latinica  ћирилица
09/04/2020 |  16:16 ⇒ 17:23 | Аутор: СРНА

Помоћ из Русије значајна за здравство Српске

Главни координациони тим захвалио је руководству Руске Федерације за донацију медицинске опреме и материјала, који ће данас бити допремљени на бањалучки аеродром, истичући да ће та помоћ значајно помоћи здравственом сектору Републике Српске у борби против вируса корона.
Главни координациони тим - Фото: РТРС
Главни координациони тимФото: РТРС

На данашњем састанку Тима у Бањалуци разматрана је тренутна епидемиолошка ситуација у Републици Српској, те анализирано спровођење закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, као и мјере Владе Републике Српске усмјерене на подршку и помоћ привредним субјектима који трпе штете у пословању, узроковане појавом вируса корона.

Главни координациони тим позвао је грађане да буду одговорни и да се стриктно придржавају свих препорука надлежних институција када је ријеч о заштити од вируса корона, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Апеловано је и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера.

На састанку Главног координационог тима учествовали су предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.