latinica  ћирилица
09/04/2020 |  19:37 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

Турковићева потписала Споразум за заједничку набавку противмјера

Замјеник предсједавајућег Савјета министара Бисера Турковић данас је потписала Споразуму о заједничкој јавној набавци за набавку медицинских противмјера.
Бисера Турковић - Фото: СРНА
Бисера ТурковићФото: СРНА

- Споразум су већ потписале земље чланице ЕУ и као такав понуђен је земљама Западног Балкана на потпис - саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

У саопштењу се додаје да се Споразумом успоставља Управни одбор за заједничку набавку, те би БиХ требало да у року од 14 дана достави Комисији имена и контакт податке за члана Одбора, његовог замјеника и једног савјетника.

Претходно је Предсједништво БиХ, због стања природне или друге несреће изазваног епидемијом вируса корона, дало пристанак да се Споразум о заједничкој јавној набавци медицинских противмјера примјењује привремено до окончања поступка ратификације.

Овом одлуком прописују се приступање и пристанак БиХ на Споразум о заједничкој јавној набавци медицинских противмјера, с тим да се међународни уговор привремено примјењује до окончања поступка ратификације, те давања овлаштења министру спољних послова у Савјету министара да потпише споразум.