X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
09/04/2020 |  20:33 ⇒ 20:36 | Извор: СРНА

Из изолације изашло 15.720 лица

Федерални инспектори су од 15. марта до 8. априла издали укупно 24.173 рјешења о стављању путника под здравствени надзор на период од 14 дана, док је 15.720 лица изашло из изолације.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

Надзорима и мјерама је, према доступним подацима, обухваћено и 2.915 држављана БиХ са пребивалиштем у Републици Српској који су у БиХ ушли преко граничних прелаза који се налазе на подручју ФБиХ, те су подаци о овим лицима достављени Инспекторату Републике Српске на даље поступање и спровођење мјера изолације.

Исто вриједи и за 301 држављанина БиХ са пребивалиштем на подручју Брчко дистрикта.

Данас истичу мјере из 599 рјешења о изолацији која су издали федерални санитарни инспектори, а до јуче је за укупно 15.720 особа истекао период обавезне изолације у трајању од 14 дана, наводе из Федералне управе за инспекцијске послове.

Федералној управи за инспекцијске послове до сада је достављено укупно 429 збирних службених забиљешки о непоштивању изречених мјера, а против 64 лица биће покренути прекршајни поступци.

У вези са контролом формирања и кретања цијена у ФБиХ, дежурни тим федералног тржишног инспектората је данас на подручју Кантона Сарајево и Тузланског кантона извршио десет инспекцијских надзора и четири контролна надзора, те утврдио седам прекршаја, што подразумијева подношење седам прекршајних налога у износу од 9.200 КМ.

Донесено је и једно рјешење о забрани промета роба, док је у сарадњи са Полицијском управом Мостар одузето 40 килограма дувана без одговарајуће пратеће документације.

У периоду од 15. марта до 9. априла на подручју Кантона Сарајево и Тузланског кантона, извршено је 180 инспекцијских надзора, те 161 контролни надзор у апотекама и другим продајним објектима.

Утврђено је укупно 177 прекршаја, што подразумијева издавање укупно 177 прекршајних налога од 279.250 КМ. Код 161 субјекта надзора нису утврђене неправилности у пословању, односно, утврђено је да пријаве грађана нису биле утемељене.

Федерални тржишни инспекторат ће сутра почети са контролом цијена нафтних деривата.