latinica  ћирилица
10/04/2020 |  08:16 ⇒ 08:18 | Аутор: СРНА

У Кини пад броја заражених вирусом корона

Кина је данас пријавила пад броја нових случајева вируса корона, посебно међу "увезеним" и асимптоматичним инфекцијама од којих власти страхују да би могле бити узрок другог таласа обољелих.

Национална кинеска комисија за здравље саопштила је да су пријављена 42 нова случаја, што је мање од 63 колико их је било јуче. Укупан број заражених повећан је на 81.907.

Број преминулих повећан је за један на 3.336.

У саопштењу се наводи да су 38 од нових случајева "увезени", што је такође пад у односу на претходних дан када их је било 61, те да је асимптоматичних 47.

У провинцији Хејлунгђанг пријављен је раст нових случајева јер су кинески држављани стигли из Русије, гдје је дошло до раста броја заражених.

На састанку централне администрације којим је предсједавао кинески премијер Ли Кећијанг закључено је да ће Пекинг одвојити додатне ресурсе да би спријечио ширење вируса са копнених граница и за проширење тестирања.

Вирус се први пут појавио у Вухану крајем децембра прошле године и проширио се цијелим свијетом при чему је заражено више од 1,4 милиона људи, а преминуло је 87.700.