latinica  ћирилица
10/04/2020 |  08:30 ⇒ 08:31 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Забрањен рад апарата за припрему кафе и других напитака

Оперативни штаб за подршку привреди у Црној Гори забранио је рад свих кафемата и апарата за припрему кафе и других напитака, што значи да морају бити стављени ван функције, саопштено је из црногорског Министарства економије.
Кафа - Фото: РТРС
КафаФото: РТРС

- Надлежне инспекције вршиће контролу поштовања ове забране и уколико утврде да су кафемати и апарати у функцији, предузеће мјере забране рада затварањем објекта и покренути поступак за одузимање дозволе за рад - истиче се у саопштењу.

Из Министарства економије наводе да је сваки спортско-рекреативни риболов изузет од забране спортских и рекреативних активности на свим јавним површинама, осим када је ријеч о просторима националних паркова.

У саопштењу се напомиње да је потребно обезбиједити дозволу за обављање спортског риболова, коју је прописало Министарство пољопривреде и руралног развоја.

- Неопходно је поштовање свих наредби које је донијело Министарство здравља, укључујући и најновије, које се односе на физичку дистанцу и број лица у погледу присуства и задржавања на јавним површинама, уз напомену да ће с тим циљем бити појачане контроле свих надлежних служби - додаје се у саопштењу.