latinica  ћирилица
10/04/2020 |  08:36 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

У Српској 16 нових случајева; Излијечене 102 особе (ВИДЕО)

У Републици Српској регистровано је 16 нових случајева вируса корона, чиме је број заражених повећан на 381, рекао је министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.
Конференција за новинаре: Ален Шеранић - Фото: РТРС
Конференција за новинаре: Ален ШеранићФото: РТРС

Шеранић је рекао да је у протекла 24 часа тестирано 425 узорака, те да је присуство вируса потврђено код 16 особа. У питању је девет мушкараца и седам жена.

- Шест особа је из Бањалуке, четири из Лакташа, а по једна из Котор Вароша, Требиња, Приједора, Мркоњић Града, Сребренице и Теслића - рекао је он.

Шеранић је рекао да је међу зараженима и један здравствени радник код којег је утврђено да је позитиван у оквиру тестирања медицинског особља.

Министар је навео да су се опоравиле укупно 102 особе. Од тога је 70 особа је из Бањалуке, осам из Лакташа, седам особа из Козарске Дубице, по три из Бијељине, Челинца и Кнежева, по двије из Модриче и Прњавора, и по једна особа из Дервенте, Српца, Теслића и Рибника.

Шеранић је рекао да је до сада урађено 4.159 тестирања на вирус корона. Навео је да се под здравственим надзором тренутно налази 6.616 особа, те да је 15.574 лица изашло из надзора.

Подсјетио је да је у Српској још једно лице преминуло од посљедица вируса корона, чиме је број смртних случајева достигао 14. Шеранић је рекао да је у питању 62-годишња жена која је имала више хроничних обољења, те да је вирусом корона заражена у Центру за срце у Тузли.

Шеранић је рекао да се на Универзитетском клиничком центру Републике Српске тренутно лијечи 105 пацијената, од којих је 48 са тежом клиничком сликом, а пет на респиратору.

- На локацији старе пулмологије се налазe 44 пацијента, а осам их је у изолацији. У осталим болницама у Српској лијечe се по два до три пацијента - навео је он.