latinica  ћирилица
10/04/2020 |  11:35 ⇒ 11/04/2020 | 07:37 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске на приједлог Владе донијела пет уредби (ФОТО)

На приједлог Владе Републике Српске, а након прибављеног мишљења предсједника Народне скупштине Републике Српске предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић донијела је пет уредби са законском снагом.
Састанак у Палати Републике - Фото: РТРС
Састанак у Палати РепубликеФото: РТРС

Предсједница је донијела сљедеће уредбе:

1. Уредбу са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести Ковид-19 изазване вирусом САРС-КОВ-2

2. Уредбу са законском снагом о ослобађању плаћана накнада за приређивање игара на срећу

3. Уредбу са законском снагом о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању

4. Уредбу са законском снагом о измјени и допунама Закона о средњем образовању и васпитању

5. Уредбу са законском снагом о роковима и поступању у управним поступцима и другим поступцима одређеним посебним материјаним прописима за вријеме ванредног стања за територију Републике Српске.

Наведене уредбе ступају на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске, саопштено је из Кабинета предсједнице.

Фото: РТРС

Доношењу наведених уредби, у Палати Републике претходио је састанак на којем су образложење дали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и ресорни министри - финасија Зора Видовић, за просторно уређење, грађавинарство и екологију Сребренка Голић, управе и локалне самоуправе Лејла Решић и просвјете и културе Наталија Тривић.

Фото: РТРС

Састанку су присуствовали предсједник Народне скупштине Републике Српске и предсједник скупштинског Одбора за уставна питања Недељко Чубриловићи предсједник Законодавног одбора у Народној скупштини Републике Српске Душица Шојала, саопштено је из Кабинета предсједнице.