latinica  ћирилица
10/04/2020 |  11:55 ⇒ 14:49 | Аутор: СРНА

Додик: Ускрс прославити са најближим у миру, радости и вјери у боље сутра

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку, поводом предстојећег Ускрса, надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима, свештенству и свим грађанима католичке вјероисповијести, са жељом да овај велики празник Христовог Ускрснућа прославе у миру, благостању и радости са својим најближим.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Овај највећи хришћански празник прилика је да искажемо и највеће хришћанске врлине као што су мир, љубав и поштовању међу свим људима добре воље, а којих никада не смијемо да се одрекнемо. Те вриједности су дио хришћанског народа и ради изградње толерантнијег друштва у БиХ морамо стално да их се придржавамо за добробит свих њених народа - истакао је Додик у честитки.

Српски члан Предсједништва пожелио је свим вјерницима католичке вјероисповјести да радосни празник Христовог ускрснућа, који слави нови живот, вјеру и наду у боље сутра, буде надахнуће за јачање међусобног разумијевања, солидарности и толеранције међу људима и народима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Упућујући Вам изразе дубоког поштовања, желим Вам срећан и благословен Ускрс и да предстојеће празничне дане с обзиром на епидемију вируса корона обиљежите скромно у кругу својих најближих како би сачували и себе и њих - поручио је Додик у честитки упућеној надбискупу врхбосанском кардиналу Пуљићу поводом предстојећег празника Ускрса.

Вјерници католичке вјероисповијести у недјељу, 12. априла, прослављају Ускрс.