latinica  ћирилица
10/04/2020 |  12:04 ⇒ 14:13 | Аутор: СРНА

Кина донирала респираторе и маске БиХ

Амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг данас је у Сарајеву министру цивилних послова у Савјету министара Анкици Гудељевић уручио медицинску опрему коју је Кина донирала БиХ, а која се састоји од шест респиратора и више хиљада заштитних маски.
Донација Кине за БиХ (фото:D.S) - Фото: klix.ba
Донација Кине за БиХ (фото:D.S)Фото: klix.ba

- Ово је почетак сарадње, прве количине које долазе. Биће још опреме, али не могу прецизирати о чему је ријеч. Од свих наших пријатеља тражимо помоћ, разговарамо о томе - рекла је Гудељевићева новинарима.

Наводећи да је почетком априла потписан споразум о сарадњи БиХ и Кине, она је истакла да ће донирана опрема добро доћи у борби у БиХ против епидемије вируса корона.

- Разговарали смо и о размјени искустава са стручњацима из Кине путем видео-конференције - додала је Гудељевићева.

Ђи је прецизирао да се потписани меморандум о разумијевању односи на сарадњу у области здравства и медицине.

- Данас је први контингент медицинске опреме стигао у Сарајево. Стигло је шест првих респиратора различитих модела и више хиљада маски - рекао је Ђи.

Констатујући да то није велика количина, он је додао да то показује подршку Кине грађанима БиХ у борби против епидемије.

- Кинески народ неће заборавити помоћ међународне заједнице кад нам је било најтеже, учинићемо све да помогнемо БиХ - поручио је Ђи.

Примопредаја помоћи извршена је у дворишту зграде Амбасаде Кине у БиХ.