latinica  ћирилица
10/04/2020 |  12:06 ⇒ 14/04/2020 | 16:05 | Аутор: СРНА

Радојичић: Ускрс као симбол побједе живота да да снагу за истрајавање у изазовима

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић честитао је Ускрс вјерницима католичке вјероисповијести, истичући да тај празник ове године прослављају у вријеме великих изазова које треба посматрати као још један начин искушења и јачања воље и свијести о значају пажње једних према другима, солидарности и љубави човјека према човјеку.
Игор Радојичић (фото:banjaluka.rs.ba) -
Игор Радојичић (фото:banjaluka.rs.ba)

- Све су то, на крају крајева, неки од основних принципа хришћанства какве сви ми хришћани у себи треба да његујемо током нашег постојања у овоземаљском свијету. Не треба да заборавимо да у овом тренутку та пажња и солидарност спасавају животе - наведено је у честитки градоначелника Бањалуке.

Честитка је упућена надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупу бањалучком монсињору Фрањи Комарици, свештеницима и свим вјерницима католичке вјероисповијести.

- У нади да ће нам Ускрс, као симбол побједе живота, дати нову снагу да истрајемо у овом периоду пуном изазова, те бити путоказ и извор наде за бољу будућност свих нас, срдачно Вас поздрављам - навео је Радојичић у честитки.

Вјерници католичке вјероисповијести ће у недјељу, 12. априла, прославити Ускрс.