latinica  ћирилица
10/04/2020 |  13:07 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Додик: Полиција неће поступати осим у случају пријаве (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је у координацији са предсједницом Српске, предсједником Владе, предсједником Скупштине и са министром унутрашњих послова договорено да полиција неће поступати по Уредби о забрани изазивања панике и ширења лажних вијести осим у случају да то пријаве грађани.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Ви ево изволите галамите шта хоћете, радите шта хоћете. Рецимо ова полемика са једним привредником из Херцеговине се приказује једнострано, и не приказују се друге ствари. Као што знате, у емисији БН-а, појавио се човјек који каже: 'када ћете убити тог Додика?' И шта му се десило? Чак намјеравам једног дана да се сретнем са тим човјеком. Ја немам тај проблем. Рекли су да нас треба побити све на тргу, па шта се десило. Немојте ви правити ту додатну врсту приче, и ништа се не дешава. Али да не би било приче да полиција злоупотребљава то, више неће поступати по тој уредби па ви радите шта год хоћете. Али то не може да спријечи грађане и удружења да траже да се спроведе нека процедура - рекао је Додик.

- Сада је овдје испала најважнија та прича. Коме шта фали? Направите један неуредан кревет у СД "Обилићево", који су развалили ови који тамо буду и то онда сниме и кажу погледајте какав је карантин. Или оставите прљав сто након ручка и чекате да Милорад Додик дође чисти тај сто и спрема дај кревет и онда правите причу како је то неорганизовано. Наравно да није згодно бити карантину и ја разумијем те људе, али од тога правити неке приче.. Неће никоме фалити длака с главе и нико неће бити процесуиран. А ако шта грађанин зовне полицију? Онда ћете рећи да полиција неће да дође. Нико овдје није дирнут, ником не фали длака с главе. Је л вама (БН ТВ) фали шта? Ви ширите панику већ 10 година. Изволите радите, нико вам то не спори. Ово није направљено да се неко јури, сви имају права. Радите шта год хоћете, гледајте догађаје како год хоћете, кад ово све заврши бавићемо се политиком - поручио је Додик