latinica  ћирилица
10/04/2020 |  13:21 ⇒ 14:13 | Аутор: СРНА

Захвалност за одлуку да дио турске помоћи буде упућен Граничној полицији (ВИДЕО)

Министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић изјавио је да је са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и министром унутрашњих послова Драганом Лукачем данас договорено да дио хуманитарне помоћи коју је послала Влада Турске, намијењен Републици Српској, буде упућен Граничној полицији БиХ и за двије полиције у два кантона Федерације БиХ.
Фахрудин Радончић - Фото: РТРС
Фахрудин РадончићФото: РТРС

Радончић је изразио захвалност Додику и Лукачу за овај гест.

Он је након састанка са Додиком и Лукачем у Бањалуци рекао да је на састанку констатовано да се мјере које се предузимају у Републици Српској и ФБиХ у сузбијању ширења епидемије вируса корона показују важним.

- Мислим да је безбједносни сектор на нивоу БиХ и ентитета купио веома важну ствар - фактор вријеме, за медицинску струку - истакао је Радончић.

Према његовим ријечима, након мјесец и више дана борбе против епидемије вируса корона дата је могућност докторима да припреме своје болнице, а властима могућност на набаве респираторе и другу медицинску опрему.

- Најважније је да смо медицинској струци дали времена да се упозна како да се на најбољи начин бори са овим вирусом -истакао је министар безбједности у Савјету министара.

Радончић је рекао да је са Додиком разговарао и о социо-економским мјерама које БиХ мора предузети у погледу санирања економских штета које ће бити екстремно велике када прође епидемија вируса корона.

Он је рекао да је на састанку разговарано и о сарадњи Министарства безбједности БиХ са МУП-ом Републике Српске, истичући да је та сарадња изванредна.