latinica  ћирилица
10/04/2020 |  13:29 | Аутор: СРНА

Јужна Кореја: Поједини излијечени пацијенти поново позитивни

Јужнокорејски званичници изјавили су данас да је 91 пацијент за које се сматрало да су се опоравили од вируса корона поново били позитивни на тесту.

Директор Корејског Центра за контролу и спречавање обољења /КЦДЦ/ Ђеонг Еункјеонг рекао је да постоји могућност да се вирус "реактивирао", а не да су пацијенти поново заражени.

Званичници јужнокорејских здравствених служби истакли су да је нејасан узрок ове појаве и да су епидемиолошка истраживања у току.

Аналитичари наводе да могућност да људи поново оболе од вируса изазива међународну забринутост пошто се бројне државе надају да ће заражено становништво развити довољно јак имунитет за спречавање поновне појаве пандемије.

За скоро 7.000 становника Јужне Кореје саопштено је да су се опоравили од Ковид-19, обољења које је узроковано новим вирусом.

- Овај број ће се повећавати, 91 је само почетак - сматра професор са Корејског универзитета Ким Вуђу.

Према мишљењу других стручњака, постоји и могућности погрешних резултата испитивања или да су остаци вируса још били у систему пацијената, али да нису представљали опасност или заразу за носиоца или друге.

Јужна Кореја је данас пријавила 27 нових случајева заразе, што је најнижи дневни број. Укупан број заражених сада је 10.450. Преминуло је 208 људи.