latinica  ћирилица
10/04/2020 |  13:53 ⇒ 14:00 | Аутор: СРНА

Кључни стрпљење, солидарност, дисциплина и заједништво

Стрпљење, солидарност, дисциплина и заједништво биће од кључног значаја за савладавање кризе узроковане вирусом корона у наредним седмицама, изјавио је данас супервизор за Брчко Дистрикт Мајкл Скенлан.
Мајкл Скенлан (фото: nula49.com) -
Мајкл Скенлан (фото: nula49.com)

- Дубоко ме растужила вијест о првом смртном случају усљед вируса корона у Брчком и желим изразити саучешће породици преминулог. Ова тужна чињеница нас подсјећа на то колико тешке посљедице могу бити. Ковид-19 је невидљива пријетња која нас све угрожава - рекао је Скенлан, који је и први замјеник високог представника у БиХ.

Скенлан је истакао да је једини начин за заштиту самих себе, најмилијих, пријатеља, комшија и цјелокупне заједнице строго придржавање мјера социјалног дистанцирања и останак у изолацији уколико је то неопходно, саопштено је из ОХР-а.

- То ће бити још теже када нас прољетно вријеме и сунчани дани буду мамили да изађемо из кућа, посебно за породице са малом дјецом, као што и сам добро знам. Али, сада је од суштинског значаја да учинимо све да се не заразимо и не преносимо вирус корона - поручио је Скенлан.

Он је нагласио да уколико ширење заразе буде заустављено и избјегнуто избијање болести, ова криза биће преброђена брже и без нових жртава.

- Уколико се не заустави, здравствени систем ће бити оптерећен, криза ће се наставити, а економски поремећаји бити већи. Влада и Скупштина дистрикта и сви јавни службеници у Брчком су направили одличан посао, како по питању хитних мјера, тако и кроз стварање услова за ублажавање економских посљедица - оцијенио је Скенлан.

Скенлан је позвао власти дистрикта да остану фокусирани и предани, да подрже једни друге и наставе служити као примјер сваком грађанину, да ураде оно што се од њих очекује.

- Нико не тврди да су дугорочно дистанцирање и изолација једноставни. Али, уколико се ширење вируса корона заустави, биће сасвим довољно прилике да уживамо у љету и да се вратимо послу на отварању добрих радних мјеста у приватном сектору у дистрикту и побољшању квалитета живота за све. Увјеравам вас да се ја придржавам правила, скупа са мојом породицом и свим колегама у ОХР-у - рекао је Скрнлан.

Он је позвао да грађане да слиједе упутства надлежних и изразио наду да ће сви у Брчком наставити да то чине за добробит цјелокупне заједнице.