latinica  ћирилица
10/04/2020 |  14:25 ⇒ 14:29 | Аутор: СРНА

Митровић, Радончић и Турковићева честитали Ускрс

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић и замјеник министра Неџад Бранковић честитали су Ускрс надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, свештенству Надбискупије, као и свим католицима у БиХ и широм свијета, уз жеље да овај празник прославе у миру и радости, заједно са својим најближима.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

- Желимо да овај празник наде и поновног рођења, који свима даје наду за боље сутра, проведете са својим породицама у добром здрављу, срећи и међусобном разумијевању - наводи се у заједничкој честитки Митровића и Бранковића.

Министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић честитао је Ускрс запосленима у Министарству, полицијским агенција у БиХ, те свим католицима у земљи.

- Живимо у времену пуном изазова - здравствених и безбједносних, које уз одговорност, разумијевање и пожртвованост можемо заједно пребродити. Због тога нека овај велики празник, који симболизује наду и вјеру у будућност, буде свима надахнуће за јачање солидарности, чињење добрих дјела и у времену пандемије бригу за наше и здравље људи око нас - наводи се у Радончићевој честитки.

Поводом Ускрса по грегоријанском календару, честитку надбискупу Винку Пуљићу упутила је и министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић, која је честитала и предсједнику Јеврејске заједнице БиХ Јакобу Финцију највећи јеврејски празник Песах.

- У име Министарства и у своје лично име, Вама и свим грађанима БиХ католичке вјероисповијести у земљи и иностраству, упућујем срдачне честитке и жеље да предстојеће благданске дане проведете у добром здрављу, срећи и благостању - истиче се у честитки Турковићеве упућеној надбискупу врхбосанском.

Она је изразила наду да ће се сви у БиХ, али и широм свијета, у овим бурним и неизвјесним данима узрокованим вирусом корона, много више и боље узајамно разумијевати, помагати и олакшавати ове тренутке великог искушења.