latinica  ћирилица
10/04/2020 |  14:37 | Аутор: СРНА

Сви Дубичани излијечени и стигли кућама

Још двоје Дубичана излијечено је од инфекције вирусом корона и они су стигли својим кућама након боравка у републичком карантину у Студентском дому у Бањалуци.
Козарска Дубица - Фото: РТРС
Козарска ДубицаФото: РТРС

Излијечење свих Дубичана, код којих је била потврђена инфекција, медицински је констатовано након два узастопна негативна налаза тестирања на присуство вируса корона, али су обавезни да из превентивних разлога и на основу рјешења републичких санитарних инспектора у кућној изолацији проведу још 14 дана.

Епидемиолошка ситуација у Козарској Дубици у односу на јуче је непромијењена, а под здравственим надзором су 64 особе.

- Ни у посљедња 24 часа није било нових заражених, а чекамо налазе за особе које су упућене на тестирање - потврдила је епидемиолог у Дому здравља у Козарској Дубици Борка Кнежевић.

Карантин формиран у Основној школи "Свети Сава" у Козарској Дубици и јутрос су напустиле двије особе, које су ту биле више од седам дана и које су тестиране и негативне на присуство вируса корона.

У том карантину, према информацијама из Штаба за ванредне ситуације општине Козарска Дубица, данас борави 18 лица.

Комунална полиција општине Козарска Дубица контролисала је седам лица у кућној изолацији, а сви контролисани поштовали су мјеру изолације и тако показали личну и друштвену одговорност.

Из Штаба за ванредне ситуације општине Козарска Дубица подсјећају да и садашња повољнија епидемиолошка ситуација све грађане обавезује на дисциплину и строго спровођење превентивних и заштитних мјера које су на снази у условима епидемије вируса корона.