latinica  ћирилица
10/04/2020 |  15:14 | Аутор: РТРС

Радојичић: ПДП би да укине локалне изборе у Бањалуци

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да су предложене мјере бањалучког ПДП-а за помоћ привреди "јефтини и нестручни популизам" којим се чак предвиђа и укидање локалних избора у Бањалуци.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

Током данашње сједнице Градског парламента, на којем је усвојен пакет помоћи привреди у износу од осам милиона КМ, Радојичић је оштро критиковао приједлоге ПДП-а које је окарактерисао "нестручним, препуним неуставних и незаконитих обећања, те потпуно непроведивим у пракси".

Осврћући се на приједлог ПДП, Радојичић је нагласио да приједлог ПДП, између осталог, предвиђа и укидање буџетске ставке од 626.000 КМ која служи за трошкове локалних избора, односно бирачке одборе и остале бројне трошкове".

- Другим ријечима, тражи се укидање локалних избора јер су предвидјели укидање ставке за изборе која је ове године појединачно највећа у осталим некласификованим расходима. Морам, нажалост, рећи да у свом животу, а у парламенту сам провео 14 година и три године као градоначелник, никада нисам видио ни сличан приједлог, који кроз свега шест реченица мијења законе, подзаконске акте, улази у сукоб са Уставом и из авиона дијели неке новце за које није речено ни одакле ни како - рекао је Радојичић.

Кад би прихватили приједлог ПДП-а за укидање предложених буџетских ставки, а према њиховом образложењу, остали би без сљедећег: укинули би плаћање поште и платног промета, возила и запослени не би били осигурани, обуставили би сва плаћања Геодетској управи што би довело до престанка свих јавних радова, угасили би све рачунаре јер би остали без пара за лиценце, остали би без противградне заштите, без чишћења снијега, мјерења аерозагађења и концентрације полена, здравствене заштите спортиста, угасили јавну расвјету, чишћење града и кошење траве, те, поврх свега, остали и без избора – рекао је Радојичић.