latinica  ћирилица
10/04/2020 |  15:32 ⇒ 15/02/2021 | 09:06 | Аутор: СРНА

Милуновић: Српска уз љекара Миодрага Лазића из Ниша

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић упутио је телеграм подршке љекару Миодрагу Лазићу из Ниша, обољелом од вируса корона, поручивши да је цијела Српска ових дана уз њега јер је дао немјерљив допринос у њеној одбрани, слободи и опстанку.
Душко Милуновић - Фото: РТРС
Душко МилуновићФото: РТРС

- Својом прибраношћу, неустрашивошћу, хуманошћу, у најтежим тренуцима одбрамбено-отаџбинског рата, али, прије свега, стеченом вјештином докторске професије, спасили сте бројне, готово изгубљене животе бораца Војске Републике Српске. То нисмо и нећемо никад заборавити"+ - истакао је Милуновић у телеграму подршке.

Милуновић је изразио увјерење да ће Лазић наћи снагу, коју има, и ускоро изаћи као побједник.

- Вјерујемо да је то могуће и да ћемо се, цијењени наш докторе, ускоро у добром здрављу и расположењу, видјети у нашој и вашој Републици Српској - наводи се у Милуновићевом телеграму подршке.

Миодраг Лазић, српски хирург, љекар нишког Клиничког центра, који је спасио небројено много живота током ратних деведесетих година прошлог вијека, оболио је од корона вируса.

Лазић је хирургију специјализирао на Војномедицињској академији у Београду, у својој тридесетој години, и постао један од најмлађих хирурга.

Потом је годину дана радио у Војној болници у Нишу, а онда прелази на Хируршку клинику Клиничког центра, гдје и данас ради.