latinica  ћирилица
10/04/2020 |  16:01 ⇒ 16:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Корона ушла у Торлак, 12 инфицираних

Замјеница директора Инситута Батут Дарија Кисић Тепавчевић пренијела је данас да је код 12 запослених у Торлаку потврђено присуство вируса корона.

Кисић Тепавчевић је, на конференцији за штампу, упитана да ли је корона ушла на Торлак, рекла да тамо има укупно 223 запослених, а да је код 12 потврђен вирус.

Истакла је да су процедуре на Торлаку исте као и свим другим здравственим установама, те да и за инфициране запослене важи исто што и за све друге особе.

Указала је, везано за капацитете рада, да је и у Торлаку, као и на другим мјестима, извршена прерасподјела здравствених радника од самог почетка.

Навела је да професори са Микробиологије помажу у циљу да се одржи што више масовније тестирање.

У Институту за онкологију и радиологију Србије још 17 запослених позитивно је на нови корона вирус и четворо пацијената, тако је до сада вирус потврђен код укупно 24 запослена и шест пацијената, изјавила је данас директор Института проф. др Даница Грујичић.

Она је Тањуг рекла да су стигли резултати тестирања запослених и пацијената који су тестирани у уторак, а да се тек очекују резултати за тестиране у сриједу.

- Стигли су резултати за запослене. Тестирано је више од 140 запослених и 17 је позитивно, али нико од њих нема знаке болести. Стигли су резултати за пет пацијената - четири су позитивна, један је негативан - рекла је Грујичићева за Тањуг.

Заражени пацијенти збринути су у КБЦ Земун. Двије пацијенткиње, од којих је једна негативна, а за другу се чекају резултати, имају знаке упале плућа и збринуте су у Клиници за плућне болести КЦС.

Грујичић каже да међу запосленима који су заражени има љекара, техничара, немедицинског особља.