latinica  ћирилица
10/04/2020 |  16:06 ⇒ 16:37 | Аутор: СРНА

Кошарац: Помоћ УСАИД-а за ублажавање посљедица пандемије на привреду

 Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац данас је у разговору са представницима Агенције за међународни развој САД /УСАИД/ о посљедицама вируса корона на домаћу привреду, посебно на туризам, затражио конкретну помоћ за ублажавање тих посљедица.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

Делегација УСАИД-а информисала је Кошарца да ће од јула реализовати пројекат подршке туризму у БиХ, који ће бити четири пута већи у односу на актуелне пројекте које ова мисија реализује у енергетском сектору у БиХ, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа.

Кошарац је током видео-конференције упознао директора УСАИД-а за БиХ Ненси Еслик о епидемиолошкој ситуацији, те захвалио за хуманитарне активности и помоћ коју у новонасталим околностима та агенција пружа грађанима и здравственим институцијама у БиХ.

Он је најавио да ће у наредном периоду разговарати са ентитетским министрима надлежним за туризам, те представницима туристичких заједница у Републици Српској и Федерацији БиХ с циљем усаглашавања конкретних мјера за помоћ туризму, које ће накнадно представити УСАИД-у да би могле бити уврштене у пројекат, наводи се у саопштењу.

Кошарац је са делегацијом УСАИД-а данас разговарао и о развоју енергетског сектора у БиХ, са нагласком на обновљиве изворе енергије, а било је ријечи и о условима из Трећег енергетског пакета, те указано на неопходност усвајања одређених законских рјешења.