latinica  ћирилица
10/04/2020 |  17:07 | Аутор: СРНА

Челинац: Нема новозаражених, из изолације изашло 447 лица

На сједници општинског Штаба за ванредне ситуације констатовано је да у општини Челинац нема новозаражених вирусом корона, под здравственим надзором је 181 особа, док је њих 447 изашло из изолације.
Штаб за ванредне ситуације, Челинац - Фото: СРНА
Штаб за ванредне ситуације, ЧелинацФото: СРНА

- Током данашње трочасовне дозволе кретања за лица старија од 65 година све је протекло у најбољем реду. Нису забиљежене гужве на мјестима масовнијег окупљања пензионера /пошта, банке, маркети/, док истовремено остали суграђани поштују препоруку стављања у ред приоритета ову категорију становништва у наведеним терминима - рекао је Срни начелник општине Челинац Момчило Зељковић и додао да су протекла 24 часа издата четири прекршајна налога за непоштовање полицијског часа.

Општинска организација Црвеног крста Челинац уручила је Удружењу пензионера општине 1.100 комада вишекратних заштитних маски, које ће равномјерно бити распоређене свим мјесним удружењима.

Сви послодавци /правна лица и предузетници/, који имају обавезу плаћања комуналне таксе, а због појаве вируса корона им је у потпуности им забрањен рад /угоститељски објекти свих врста, свадбени салони, дјечије играонице, приватне стоматолошке амбуланте, фитнес центри, фризерски и козметички салони, бутици, превозници, такси превозници и ауто-школе/, ослобођени су плаћања комуналне таксе за март, април и мај.

Свим послодавцима /правна лица и предузетници, изузев трговина прехрамбене робе/ који су обвезници плаћања комуналне таксе, а којима је ограничен рад због појаве вируса корона, умањује се уплата комуналне таксе за 50 одсто за март, април и мај.

Обвезници закупа јавних површина /киосци/, зимских и љетних башти /угоститељски објекти свих врста/ ослобађају се у потпуности плаћања ових обавеза за март, април и мај.

Закупци пословних простора који се налазе у власништву општине Челинац, а којима је у потпуности забрањен рад, биће ослобођени плаћања закупа за март, април и мај.