latinica  ћирилица
10/04/2020 |  17:14 | Аутор: СРНА

Тузла: Полиција интервенисала због лица која су кршила карантин

Припадници Министартва унутрашњих послова Тузланског кантона интервенисали су у карантину хотелу "Тузла", гдје су затекли одређен број лица која су ходала ходницима и нису поштовала мјере изолације с циљем заштите од ширења вириса корона, рекла је Срни портпарол Управе полиције кантоналног МУП-а Амра Капиџић.
Тузла - Фото: СРНА
ТузлаФото: СРНА

Она је додала да су полицијски службеници ангажовани 24 часа на обезбјеђењу објекта, у којем се налази карантин за лица која су допутовала из иностранства у БиХ, како не би дошло до неовлаштеног изласка и уласка из карантина.

Капиџићева је подсјетила да су наредбом федералног Министарства здравља четири спрата тузланског хотела одређена као карантин.

- Полиција је синоћ око 22.00 часа чула буку из дијела хотела који је одређен за карантин, након чега су обукли заштитна одијела и затекли одређен број лица која нису поштовала мјере изолације, јер су ходали ходницима и нису се придржавали мјера и прописа која су на снази -  рекла је Капиџићева.

Она је навела је овим лицима наређено да се врате у просторије, а о свему је обавијештен Кризни штаб за ванредне ситуације и Цивилна заштита Тузла, као и сви надлежни органи Федерације БиХ и БиХ ради предузимања потребних мјера.

Директор Кантоналне управе цивилне заштите Зоран Јовановић рекао је да се, упркос напорима да се групи грађана обезбиједе сви потребни услови за боравак у карантину, догодио инцидент јер су корисници прекршили правила, развалили неколико врата и напустили собе, пренијели су федерални медији.

Јовановић је додао да су ова лица, а ријеч је о студентима, прекршили социјалну дистанцу и правила карантина, чиме су починили кривично дјело.