latinica  ћирилица
10/04/2020 |  19:24 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

ДНЕВНИК 2 УЖИВО

Гледајте Дневник 2 на нашем порталу.
Уживо, Дневник 2 - Фото: РТРС
Уживо, Дневник 2Фото: РТРС

Дневник 2 можете гледати и ОВДЈЕ.

- У протекла 24 часа, у Републици Српској потврђено 16 нових случајева заразе вирусом корона, први случајеви забиљежени у Требињу и Сребреници - број излијечених порастао на 102!

- Медицински тим, који је из Русије стигао у Српску, почиње дезинфекцију здравствених установа и карантина, у којима бораве лица позитивна на вирус- прва дезинфикована установа бањалучки Дом здравља!

- Предсједница Жељка Цвијановић, на приједлог Владе, донијела пет уредби са законском снагом- полиција неће поступати по уредби о забрани изазивања панике и ширења лажних вијести, осим по пријави грађана!

- Бањалучка скупштина града на ванредној сједници одобрила пакет економских мјера за помоћ локалним привредницима и пољопривредницима- за сет од 13 мјера обезбијеђено 3,5 милиона марака!

- У Србији почео најдужи полицијски час од увођења ванредних мјера- грађани током читавог викенда не могу напуштати своје домове- Вучић очекује укидање ванредног стања до краја априла.

- Ни пандемија вируса корона не може ујединити политичаре у БиХ- још нема договора о расподјели новца од аранжмана са ММФ-ом. Странке подијелио и приједлог ЦИК-а о одгађању локалних избора.