latinica  ћирилица
10/04/2020 |  19:59 | Аутор: sputniknews.com

Вулин поручио Хрватској: Напали сте српске љекаре, министре и војску

Министар одбране Србије Александар Вулин упоредио је данас напад хрватских медија на методе којима се Србија борби против Ковида-19 са негирањем злочина над Србима у акцији "Олуја" и минимизирањем јасеновачког геноцида.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

У саопштењу које је медијима доставила информативна служба Министарства одбране, наводи се да је Вулин општужио хрватске медије да су напали Србију и Александра Вучића, српске љекаре, министре, војску и то на дан оснивања Независне државе Хрватске а износећи гласно оно што, како каже, не смије да изговори Влада Хрватске.

Вулин у саопштењу тврди да се Србија против Ковид-19 вируса бори брзо, упорно и организовано и организованије од многих богатијих земаља, а да то показују бројеви заражених и преминулих.

- То показују и пакети помоћи привреди и грађанима, као и беспријекорно функционисање свих служби државе Србије од здравства до војске - навео је Вулин.

Он наводи и да за разлику од напада хрватских владиних медија, у Србији нико није ни помислио да напада Хрватску, критикује њене мјере или да прави поређења са Хрватима о бројевима заражених у односу на број становника, броју тестираних или броју инфицираних болница, старачких домова...

- Хрватска Србију једноставно не занима - тврди Вулин и додаје да ће и Срби и Хрвати излијечити корону, али да многи у Хрватској никада неће излијечити комплексе које осјећају према Србији и мржњу према Србима.

Он је Хрватској пожелио да се успјешно избори с вирусом, са што мање обољелих и мртвих и пожелио им је "да науче да неће избјећи ни једну смрт и несрећу тиме што нападају Србију".