latinica  ћирилица
10/04/2020 |  21:04 | Аутор: СРНА

Иницијатива за одржавање виртуелног концерта "Парада побједе"

Координациони савјет руских сународника у Хрватској предложио је да се у вријеме обиљежавања 75 година од побједе над фашизмом, одржи свееропски концерт "Парада побједе" у виртуелном формату, с обзиром на пандемију вируса корона.
Москва - Фото: РТРС
МоскваФото: РТРС

У већини земаља у свијету спроводи се низ активности на обиљежавању 75 година од побједе над фашизмом, међу којима су разни конкурси везани за пјевање, плес, књижевност, позориште и визуелну умјетност, саопштено је из руске агенције Росотрудничество.

У Хрватској је, како се наводи, уз подршку представништва Росотрудничества организован онлајн конкурс читалаца под називом "Дан побједе", који је почео у марту.

С обзиром на то да је циљ координационих савјета у свим земљама консолидација заједничког рада уз подршку руске дијаспоре и јачање веза, Координациони савјет руских сународника у Хрватској предложио је да се обједине побједници конкурса из разних земаља у велики празнични виртуелни концерт "Парада побједе".

У једном видео-концерту биће сабрани најбољи радови са конкурса из области визуелне умјетности, вокалне, плесне, сценске нумере, читања стихова и прозе на руском језику.

Побједници у разним категоријама добиће могућност да наступе заједно на виртеуелном концерту "Парада побједе" на сајту и друштвеним мрежама сународника и представништва Росотрудничества.

Иницијативу за одржавање концерта већ су подржали Европски регионални координациони савјет и координациони савјети бројних земаља.