latinica  ћирилица
10/04/2020 |  21:34 ⇒ 21:43 | Аутор: СРНА

Вучић-Ердоган: Сарадња од пресудног значаја за заустављање заразе

Предсједници Србије Александар Вучић и Турске Реџеп Тајип Ердоган сагласили су се приликом телефонског разговора да је сарадња међу државама од пресудног значаја за успјешно супротстављање ширењу вируса корона у свијету.
Вучић и Ердоган (Фото: predsednik.rs) -
Вучић и Ердоган (Фото: predsednik.rs)

Вучић је захвалио Ердогану за пријатељску подршку и конкретну помоћ у заштитној опреми коју је Анкара прије два дана послала Београду, нагласивши да је она симбол разумијевања и пријатељства двије земље, посебно кад се зна да Турска има више од 40.000 заражених.

Ердоган је навео да је позивом желио да искаже подршку предсједнику Вучићу и грађанима Србије у борби против вируса короне, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Двојица предсједника су изразила жаљење због жртава епидемије у Србији и у Турској, као и наду да ће предузете одговорне мјере предострожности допринијети да губитак људских живота буде што мањи, а да ће економске мјере утицати на то да двије земље испуне своје планове за будућност.

Предсједници су се договорили да се по окончању пандемије састану и наставе разговоре о српско-турској економској, као и сарадњи у другим областима.