latinica  ћирилица
11/04/2020 |  15:35 ⇒ 15:45 | Аутор: СРНА

Постигнута сагласност о расподјели средстава ММФ-а

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Затлер изјавио је да ванредна времена захтијевају и одређена ванредна рјешења, те да је веома важно да су лидери политичких странака постигли сагласности о расподјели средстава од ММФ-а у износу од 330 милиона евра намијењеног БиХ за борбу против вируса корона.
Јохан Затлер - Фото: РТРС
Јохан ЗатлерФото: РТРС

- БиХ је до сада пружала отпор вирусу, а данас настављамо у том духу адекватних рјешења. Управо сам из тог разлога заједно са својим колегом америчким амбасадором Ериком Нелсоном данас био домаћин састанка са политичким лидерима на којем су постигнути важни договори у вези са мјерама и даљег одговора на епидемију у социо-економском смисл - рекао је Затлер новинарима након састанка са лидерима СНСД, ХДЗ и СДА.

Он је нагласио да је постигнута сагласност о формирању кооординационог тијела које ће у свом саставу окупити чланове Фискалног савјета и представнике других надлежних институција са фокусом на социо-економске мјере.

Лидери СНСД-а, ХДЗ-а и СДА договорили су данас са званичницима ЕУ и Међународног монетарног фонда /ММФ/ деблокаду 330 милиона евра намијењених БиХ.