latinica  ћирилица
14/04/2020 |  10:05 ⇒ 12:46 | Аутор: СРНА

Бањалука: Озваничен почетак изградње спортске дворане на Старчевици (ФОТО)

У Бањалуци је данас озваничен почетак изградње спортрске сале у оквиру Основне школе "Бранко Радичевић" у коју ће Град уложити 950.000 КМ, а рок зазавршетак радова је 200 дана.

 Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изразио је задовољство што је стигло вријеме да се почне са изградњом ове сале, која ће значајно допринијети развоју спортских активности у школи, али и у граду.

- Објекат ће примарно имати намјену за ђаке школе, али ће бити и кориштен у оквиру Спортског центра Борик, те ће бити на располагању бањалучким спортистима као тренажни објекат - рекао је новинарима Радојичић, који је са министром просвјете и културе Републике Српске Наталијом Тривић присустввао почетку изградње.

Он је напоменуо да ће се изградњом ове сале у Бањалуци удвостручити капацитети спортских дворана.

Тривићева рекла је да је намјена сале на првом мјесту за кориштење ученика ове школе, али и да ће бити кориштена и за потребе спортиста у граду.

- У ово моменту школа броји 1.800 ђака, а физичко васпитање у сали и одређеним просторима имају само ученици виших разреда, тако да изградња сале има велики значај - рекла је Тривићева.

Она је навела да је ово само наставак улагања у градску школу која има највећи број ученика, те подјсетила и да је Влада Српске прошле године уложила 1,6 милиона КМ за доградњу шест учионица у овој школи.

Према пројекту, дворана ће се простирати на 1.125 метара квадратних. У централном дијелу планирани су сала за физичко васпитање, те просторије за одлагање спортских реквизита и свлачионице са тоалетима и тушевима.