latinica  ћирилица
15/04/2020 |  12:29 | Аутор: СРНА

Ђенић: Успјешно проводимо процес дигитализације уџбеника

Завод за уџбенике и наставна средства успјешно проводи процес дигитализације који је прије непуних годину дана почео у Републици Српској, рекао је Срни вршилац дужности директора Завода Бојан Ђенић.
Бојан Ђенић (фото:атвбл) -
Бојан Ђенић (фото:атвбл)

Он је истакао да је дигитални садржај за уџбеник из географије за шести разред у употреби од почетка школске године и да је добио позитивне оцјене и реакције наставног кадра и ученика.

Ђенић је нагласио да за наредну школску годину Завод за уџбенике и наставна средства припрема дигиталне садржаје који ће пратити уџбенике географије за седми, осми и девети разред, чиме ће комплетирати овај предмет у основној школи.

Према његовим ријечима, за септембар ће бити спремни и дигитални садржаји за историју за шести и за српски језик и језичку културу за трећи разред основне школе.

- Сви ученици и наставници ће ове садржаје моћи употријебити на једноставан начин користећи јединствене приступне податке, а сви садржаји су прилагођени за компјутере, таблете и телефоне - рекао је Ђенић.

Он је додао да ће, након што ови садржаји буду пуштени у употребу, екипе Завода почети да раде на новим уџбеницима, а први од њих биће "Прва књига" за први разред основне школе.

Ђенић напомиње да се процес дигитализације у потпуности реализује уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске и с обзиром на новонасталу ситуацију изазвану вирусом корона, када се настава одвија на даљину и уз помоћ савремених технологија, увидјели су да дигитални садржаји и те како доприносе бољем усвајању наставних садржаја.