latinica  ћирилица
15/04/2020 |  19:58 ⇒ 16/04/2020 | 07:36 | Аутор: РТРС

Додик: Кина показала да је пријатељ нашег народа (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да би из Кине требало да стигне још опреме коју је Република Српска купила.
Делегација Српске - Фото: РТРС
Делегација СрпскеФото: РТРС

Додик је рекао да је посебан проблем било обезбјеђивање превоза робе из Кине коју је доставио авио превозник из Етиопије.

- Мјесец дана екипа најодговорнијих људи Српске се бави овим питањем. Роба је набављена нашим новцем, овај авион је прелетио 18.000 километара из Кине ка Етиопији да би дошао у Српску. Овај превоз смо платили нашим средствима - рекао је он.

Он је истакао да је Република Српска уплатила средства за набавку 200 респиратора те да ће на располагању имати укупно 300.

- Сви мобилни тимови широм Српске имаће мобилне респираторе - рекао је он.

Додик је захвалио амбасадору Кине у БиХ Ђи Пингу, рекавши да се он показао великим пријатељем српског народ, као и кинеска држава.

- Није довољно да платите и наручите робу ако немате подршку кинеских власти за испоруку - нагласио је Додик.

Подсјећамо, на Међународни Аеродром Бањалука вечерас је слетио авион из Кине са првим контингентом заштитне медицинске опреме коју је Влада Републике Српске купила за здравствени систем Српске, с циљем спречавања ширења вируса корона.

Авион су дочекали премијер Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.