latinica  ћирилица
16/04/2020 |  14:51 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Бањалука: Биће тестирани сви који раде на касама у маркетима (ВИДЕО)

Сви радници који раде на касама у маркетима у Бањалуци биће тестирани на вирус корона, рекла је докторка Невена Тодоровић, директорка Дома здравља Бањалука, након сједнице бањалучког Штаба за ванредне ситуације.
Невена Тодоровић - Фото: РТРС
Невена ТодоровићФото: РТРС

Она је навела да ће бити тестирани и сви пацијенти са респираторним сметњама, а наставиће се тестирање здравствених радника и запослених у домовима за стара лица.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић још једном је позвао грађане да поштују прописане мјере.

Он је истакао да је у протеклих неколико дана број новозаражених вирусом корона нешто мањи у овом граду и упозорио да ће за вријеме предстојећих празника контролни органи вршити додатни надзор у трговинама и да ће оне бити затворене уколико не буду поштоване прописане мјере.

- Ово се дешава на дневној основи када смо раније имали 10 новозаражених, а сада мање. Ово су охрабрујући подаци и разлог за благи оптимизам, а у Бањалуци су се сусреле двије кривуље - оних који су оздравили и оних који су болесни - истакао је он.

Радојичић је подсјетио да је преминуо још један мушкарац средње животне доби из Бањалуке. Навео је да је то трећи смртни случај од вируса корона у истој породици, јер су раније преминули отац и мајка поменутог лица.

Радојичић је рекао да сутра, 17. априла не важи забрана кретања особа млађих од 65 година с обзиром на то да су старији грађани одлуком Републичког штаба јутрос имали дозволу кретања од 07.00 до 10.00 часова.

Најавио је да ће послије  васкршњих празника пбти разматране другачије мјере након 27. априла, ако буде услова за то.

Према подацима здравствених служби, у Бањалуци су тренутно 282 лица заражена вирусом корона.