latinica  ћирилица
18/04/2020 |  16:22 ⇒ 16:24 | Аутор: СРНА

Владика Сергије: Васкрнуће Христово да удахне нови живот Крајини

Његово преосвештенство владика бихаћко-петровачки и рмањски Сергије пожелио је да Васкрсење Исуса Христа удахне нови живот страдалној Крајини, опустошеној и остављеној на милост и немилост олујних балканских вјетрова.
Епископ бихаћко-петровачки Сергије (Фото: orthphoto.net) -
Епископ бихаћко-петровачки Сергије (Фото: orthphoto.net)

Владика Сергије је у свој бесједи истакао да је Крајина небројено пута страдала са Христом, у вјери и нади да ће са њим и васкрснути.

- Васкрсење Христово је радост Земље и Неба, темељ живота вјечног, круна свих наших нада. Васкрсење Христово је смрт смрти и живот живота - навео је владика Сергије у поруци објављеној на сајту Епархије.

Према његовим ријечима, Васкрсење Христово је тријумф живота, пораз смрти, доказ вјере, пламен наде, огањ љубави.

Владика је истакао да васкршњи смисао обесмисли свако људско незадовољство, пороке, похлепу и омразу, јер је Господ својом жртвом, смрћу и васксрењем осмислио сваку патњу, бол и сузу, дарујући постојању смисао у вјечности.

- Васкршња радост, којом је Васкрсли Христос обрадовао сав род људски, нека буде мотив наше радости, да нас никада не надваладају туга, очај и безнађе - навео је владика.

Владика Сергије је пожелио да Васкрсење Христово изнова обнови порушене мостове међу људима и међу народима, да на сваком мјесту буде мир, јер је превише овоземаљског времена узалуд потрошено на ратове и сукобе.

Владика Сергије је поздравио православни народ поздравом "Христос Васкрсе - Ваистину Васкрсе".