latinica  ћирилица
19/04/2020 |  00:42 ⇒ 08:45 | Аутор: РТРС

Радост васкрсења Христовог прославити у својим домовима (ВИДЕО)

Поводом празника Васкрсења Христовог, традиционалну Васкршњу посланицу упутио је патријарх српски Иринеј, са свим архијерејима Српске православне цркве. Патријарх је истакао специфичност овогодишњег празновања, позивајући вјерне да радост васкрсења Христовог молитвено прославе у својим домовима.
Патријарх Иринеј -
Патријарх Иринеј

У овим кризним временима, Црква апелује на све да се повинују одлукама надлежних, како би се предуприједиле евентуалне кобне посљедице, поручио је патријарх Иринеј.

- Ми, као Црква, слушамо мудре савјете људи који познају ту материју и који су позвани да нам укажу и да нас упуте на начин како да се томе одупремо - навео је патријарх Иринеј.

Патријарх је због тога позвао све вјерне да овогодишњи Ваксрс дочекају у својим домовима, са својим породицама.

- Бог је свуда и на сваком мјесту, и у планини и у пољу, и у граду и на селу, и свуда се можемо Богу молити, а пошто је сада потреба да се уздржимо од окупљања дом нам постаје прави дом Божији - поручио је он.

Најважније је празник Васкрсења дочекати у љубави са Богом и ближњима, јер само тако можемо задобити милост Божију, нагласио је патријарх Иринеј.

Васкрсење Христово је празник над празницима, најрадоснији и највећи догађај у историји свијета и човјека, јер је Христос васкрсао за свако људско биће, разрушивши окове смрти, поручио је патријарх.

- Васкрсли Господ Исус Христос је непоколебљиви темељ, не само наше вјере и наше Цркве, већ цјелокупног нашег постојања и свега што јесте - поручио је патријарх у Васкршњој посланици.