latinica  ћирилица
21/04/2020 |  08:38 ⇒ 16:05 | Аутор: РТРС

У Српској 19 новообољелих, укупно 564; Опорављене 262 особе (ВИДЕО) 

У Републици Српској регистровано је 19 нових случајева вируса корона, чиме је број заражених повећан на 564 , рекао је на конференцији за новинаре министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

Шеранић је рекао да су у протекла 24 часа тестирано 209 узорака, те да је присуство вируса потврђено код 19 особа.

У питању је 10 мушкараца и девет жена.

 - Ријеч је о девет особа из Бањалуке, три из Котор Вароша, двије из Оштре Луке, те по једној из Кнежева, Козарске Дубице, Челинца, Лакташа и Прњавора. Пет је већ хоспитлаизовано у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци, а остали ће бити у изолацији - рекао је Шеранић.

Он је истакао да су још један радник и два корисника Дома за стара лица у Кнежеву позитивни на вирус корона, као и један његоватељ у једном дому за стара лица у Бањалуци.

 Укупно у Српској је опорављено 262 особа.

Он је навео да су још један запослени и два корисника Дома за стара лица у Кнежеву позитивни на вирус корона, као и његоватељ у једном дому за стара лица у Бањалуци.

 

Под здравственим надзором у Српској тренутно је 3.946 лица, док је он завршен за 20.268 особа.

Говорећи о хоспитализованим лицима, Шеранић је рекао да се у УКЦ-у налази 131 пацијент, од којих је 40 са тешком клиничком сликом, седам на респиратору, а три на неинвазивној механичкој вентилацији.

На старој локацији Пулмологије налази се 69 пацијената, а на старој Хирургији пет са лакшом и средњом клиничком сликом.

На лијечењу у болници у Требињу је девет лица, у Источном Сарајеву пет, Добоју четири, Приједору три, а у Фочи једно.

У изолацију у објектима карантинског типа смјештено је 97 особа које су позитивне, али немају симптома и подвргнуте су здравственом надзору.