latinica  ћирилица
21/04/2020 |  12:38 ⇒ 12:39 | Аутор: РТРС

Вишковић: Бањалука савремен европски град великих потенцијала

 Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је Бањалука данас, 75 година од ослобођења, савремен и препознатљив европски град великих потенцијала, који се свакодневно развија да би на најбољи начин одговорио на потребе становника, којима је честитао на одговорности и солидарности показаној у новонасталим околностима епидемије вируса корона.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Вишковић је поручио да ће Влада Српске наставити да заједно са руководством града пружа свесрдну подршку реализацији значајних развојних пројеката, који ће допринијети бољем и квалитетнијем животу свих грађана.

- Желим Вам да заједно са Вашим сарадницима, у времену које долази, наставите да изграђујете и развијате Бањалуку као модеран, просперитетан и гостољубив град отворен за све добронамјерне људе и на радост свих њених становника - навео је Вишковић у честитки упућеној градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу поводом 22. априла - Дана града и дана ослобођења Бањалуке од фашизма у Другом свјетском рату.

Он је додао да Бањалука данас обиљежава један од најважнијих датума у својој историји, дан ослобођења од фашизма у Другом свјетском рату, када се с трајним поштовањем и захвалношћу сјећамо свих хероја, ослободилаца града, који су дали животе у борби са фашистичким окупатором.

У своје и име Владе Српске, Вишковић је Дан града Бањалука честитао Радојичићу, предсједнику Скупштине града, одборницима, запослнима у Градској управи и грађанима Бањалуке.