latinica  ћирилица
21/04/2020 |  13:07 | Аутор: СРНА

Клокић ће путем видео-линка присуствовати сједници Републичког штаба

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић рекао је Срни да се осјећа одлично и да ће данас путем видео-линка присуствовати сједници републичког Штаба за ванредне ситуације након што се послије 36 дана вратио на посао пошто се опоравио од вируса корона.
Министар Златан Клокић - Фото: Facebook
Министар Златан КлокићФото: Facebook

- Током изолације сам поштовао сва упутства надлежних институција, прије свега Епидемиолошке службе дома здравља у Прњавору, такође и даље поштујем све препоруке надлежних у смислу ношења заштитне маске и руковица, као и држања дистанцу - истакао је Клокић.

Он је додао да посао током његовог одсуства није стао, истичући да се редовно чуо са својим помоћницима из Министарства и осталим сарадницима.

Клокић је рекао да ће данас путем видео-линка присуствовати сједници републичког Штаба за ванредне ситуације.

Он је подсјетио да је 16. марта тестиран, а 17. марта сазнао да је позитиван на вирус корона, након чега је био у кућној изолацији, а лијечење наставио у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањалуци с обзиром на то да је његово стање било добро и да није имао симптома.

- Боравио сам у карантину у Студенстком центру `Никола Тесла` и морам да се захвалим прије свега руководству које је омогућило да услови у Студенстком центру, с обзиром на ситуацију, буду јако добри и да све прође у најбољем реду - рекао је Клокић.

Он је поручио грађанима да се и даље придржавају свих упутстава надлежних институција и да поштују све препоруке.

- Само на тај начин можемо изаћи из ове ситуације што прије и што безболније - истакао је Клокић.

Он је захвалио свим пријатељима, генералном директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске Влади Ђајићу и својој породици који су му, како је рекао давали велику подршку током периода опоравка од вируса корона.

Клокић је 5. априла након што су два узастопна урађена теста била негативна пуштен из Студентског центра "Никола Тесла" кући у Прњавор, гдје је провео још 14 дана у кућној изолацији, а данас се вратио редовним обавезама.