latinica  ћирилица
22/04/2020 |  08:55 ⇒ 09:14 | Аутор: СРНА

У Болници "Србија" преминула жена средње животне доби

У Болници "Србија" у Источном Сарајеву преминула је жена средње животне доби са Пала која је била позитивна на вирус корона, саопштено је Срни из ове здравствене установе.
Источно Сарајево: Болница Србија - Фото: РТРС
Источно Сарајево: Болница СрбијаФото: РТРС

Жена је преминула у недјељу, 19. априла, усљед посљедичног затајења бубрежне и срчане функције узроковане метаболичком комом и повишеном вриједности шећера у крви, а два дана касније је стигао резултат из Института за јавно здравство Републике Српске да је била позитивна на вирус корона.

Из Болнице наводе да је ова жена хоспитализована у петак, 17. априла, у вечерњим часовима, те да је возилом хитне помоћи довезена у стању коме.

- Пацијенткиња је била животно угрожена, а примљена је у Јединицу интензивног лијечења, гдје су љекари и медицинско особље промптно предузели дијагностичке и терапијске мере интензивног лијечења - истичу из ове здравствене установе.

У саопштењу се додаје да је њена епидемиолошка анкета била негативна, афебрилна, без респираторних тегоба. Из болнице наводе да у суботу, 18. априла, пацијент добија повишену температуру, тако да јој је узет брис за тестирање на вирус корона.

- И поред предузетих мјера интензивног лијечења и напора љекара и особља пацијенткиња је преминула у недјељу, 19. априла. Изражавамо искрено саучешће породици преминуле - наглашава се у саопштењу.

У Болници "Србија" предузете су све заштитне мјере - урађена је дезинфекција просторија, медицинско особље које је било у контакту са пацијенткињом је упућено у кућну изолацију, према препорукама епидемиолошке службе ће се вршити тестирања.

- У болници смо детаљно разрадили план рада у кризним ситуацијама и имамо довољно медицинског кадра за рад на свим одјељењима. Одјељење интензивног лијечења, као и остала одјељења су у функцији и сви пацијенти могу бити хоспитализовани и адекватно збринути - истичу из ове здравствене установе.