latinica  ћирилица
22/04/2020 |  09:55 ⇒ 09:55 | Аутор: Агенције

Храбра Бањалучанка изгубила битку за живот

Бањалучанка Дубравка Мацановић (38) изгубила је битку са карцином плућа, након тешке, једногодишње борбе са овом суровом болешћу.
Дубравка Мацановић - Фото: Facebook
Дубравка МацановићФото: Facebook

Ова храбра жена, иако свјесна цјелокупне ситуације, није жељела да се преда: Мјесецима је примала разне терапије, укључујући и биолошку. Нажалост, није издржала.

- Пишем, па обришем. Али, морам да се обратим свима вама који нас пратите и на овај начин. Изгубили смо је. Најхрабрије срце јутрос је престало да куца. Због епидемиолошке ситуације, испратићемо је сутра у најужем кругу породице. Мада знам да би многи жељели да се опросте од ње, молим вас останите код куће и чувајте се. Борила се лавовски. До посљедњег дана. Надљудском снагом. Моја краљица, моја једина. За ову тугу и бол не постоје ријечи.
❤Цврле мој. Лети сад. Путуј на неко љепше мјесто и чекај ме❤ - написала је на друштвеној мрежи Дубравкина сестра, Сузана Марић.

Њена борба, у неколико наврата, искажена је и у медијима, када су се она и њена сестра, Сузана, захваљивали свима који су им несебично пружили подршку и помоћ.

Карцином плућа Дубравки Мацановић откривен је у мају мјесецу 2019. године у Дубровнику, гдје је требало сезонски да ради. Од тада ова храбра жена, која има смеђи појас у каратеу, водила је најтежу борбу за сопствени живот.