latinica  ћирилица
23/04/2020 |  11:00 ⇒ 18:11 | Аутор: РТРС

Предсједница Српске одликовала руског пуковника и уручила захвалнице (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уручила је данас у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву одликовање и захвалнице припадницима одреда оружаних снага Руске Федерације који је у Републику Српску дошао на позив највиших званичника Српске, с циљем пружања помоћи у борби против пандемије Ковида 19, изазване вирусом корона.

Предсједница Српске одликовала је Медаљом заслуга за народ команданта одреда оружаних снага Руске Федерације, пуковника Максима Петровича Сологубова за изузетан допринос у пружању подршке и медицинске помоћи у борби против пандемије Ковида 19, изазване вирусом корона, као и учвршћењу сарадње између Руске Федерације и Републике Српске, саопштено је из Кабинета предсједнице.

Фото: РТРС

Као израз неизмјерне захвалности, поштовања и несебичне подршке Републици Српској, Цвијановићева је стручном тиму из Руске Федерације уручила 23 захвалнице "Амблем Републике Српске", наводи се у саопштењу.

Фото: РТРС

Фото: РТРС

Уручивању одликовања и захвалница у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву присуствовао је амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов.

Фото: РТРС

Фото: РТРС

Припадници одреда оружаних снага Руске Федерације који су стигли у Републику Српску, на позив највиших званичника Српске, како би помогли у борби против коронавируса завршили су свој посао, објавило је Министарство одбране Русије на свом Твитер профилу.