latinica  ћирилица
25/04/2020 |  14:55 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

Преминуо доктор Драган Војводић

Данас је након мјесец дана борбе са новим вирусом корона преминуо доктор Драган Војводић, специјалиста интерне медицине, супспецијалиста нефролог.
Драган Војводић - Фото: Facebook
Драган ВојводићФото: Facebook

Пословодство УКЦ Републике Српске  у име запослених изражава дубоко жаљење за изгубљеним животом колеге и радника, а породици преминулог љекара упућује искрено саучешће.

-  Љекари, особље и сви запослени у нашој установи имали су привилегију што су познавали уваженог љекара и имали прилику да са њим сарађују. Био је врхунски професионалац, пун етике и одговорности према онима којима је то било најпотребније, а то су наши пацијенти. Др Војводић био је човјек без задршке, одан својој професији и лијечењу пацијената. Спадао је у људе који зраче истовремено и ауторитетом и скромношћу, препознатљив по свом ентузијазму - наводи се у саопштењу УКЦ Република Српска.

Др Драган Војводић рођен је 4. јануара 1959. године у Врбљанима, општина Рибник.

Радио је у Клиници за унутрашње болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, у Одјељењу нефрологије. Дипломирао је на Медицинском факултету у Бањалуци, а супспецијализацију из области нефрологије завршио је на Медицинском факултету у Новом Саду.

Своју професионалну каријеру започео је у Дому здравља у Кључу, а наставио у Центру за медицинска истраживања- Медицинска електроника у Бањалуци, потом у Интернационалном центру за дијализу Бања Лука. Од 2009. године био је стално запослен у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Аутор је и коатор више стручних и научних радова из области нефрологије. У неколико сазива био је посланик Народне скупштине Републике Српске. Као љекар, био је учесник рата од 1992. до 1996. године и одликован је Орденом крста милосрђа.

Иза себе је оставио супругу и двоје дјеце.