latinica  ћирилица
27/04/2020 |  13:18 ⇒ 14:02 | Аутор: СРНА

Одржана комеморација доктору Драгану Војовдићу (ФОТО)

Доктор Драган Војводић био је предан професији и народу и без обзира на то што је знао да болест изазавану вирусом корона теже подносе старији, није одустајао од своје професије, дежурао је дан-два прије него што се разболио, дајући свој максимум као што је чинио и у рату и у послијератном времену, рекао је генерални директор Универзитетско клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске Владо Ђајић.

Ђајић је након комеморације на којој су се колеге опростиле до преминулог доктора, рекао да је свака ријеч сувишна када се прича о Војводићу.

- Он је све рекао својим радом као љекар, колега, пријатељ и учитељ младих доктора. Био је љекар какав, када студенти уписују медицину, желе да буду - племенит, хуман, стручан, вриједан, прихватљив и увијек расположен. Ово је велики губитак за УКЦ, здравствени систем и Републику Српску - истакао је Ђајић.

Он је поручио да ће запослени у УКЦ-у наставити да становницима пружају здравствену заштиту на највишем нивоу и истовремено предузимати мјере да заштите здравствене раднике како не би били инфицирани и да би могли да лијече становништво.

Помоћник генералног директора УКЦ-а Горан Топић рекао је да је као специјалиста нефорлогије имао част и привилегију да ради са Војводићем.

- Доктор Војводић је био један од омиљених љекара у УКЦ-у и цијелој Републици. Имао сам част и привилегију да радим са њим јер смо исте специјалности. Године које смо провели заједно на послу биле су успјешне и плодоносне, а изнад свега било је велико задовољство радити са њим - нагласио је Топић.

Комеморација доктору Војводићу (Фото: РТРС)

Према његовим ријечима, Војводић је мјесец дана био хоспитализован у УКЦ-у након што је потврђено да је позитиван на вирус корона.

- Урадили смо све што смо могли као и у случају других пацијената, али када се ради о колеги ту су присутне и емоције колико год је то против начела наше професије. Доктор Војводић је био у ризичној категорији због својих година и придружених болести, али није одустао. Стао је у прве редове да помогне својим пацијентима, али, нажалост, платио је високу цијену. Није се повукао, за њега повлачење никада није била опција - рекао је Топић.

Нефролог Драган Војводић преминуо је од посљедица вируса корона послије дужег лијечења у УКЦ-у.

У општини Рибник, родном мјесту доктора Војводића, данас је дан жалости.