latinica  ћирилица
27/04/2020 |  15:34 ⇒ 28/04/2020 | 08:13 | Аутор: РТРС

Мјере продужене до 11. маја, уз одређене корекције (ФОТО)

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас закључак којим се све мјере донесене с циљем спречавања ширења вируса корона у Српској продужавају до 11. маја, уз одређене корекције, рекао је командант Штаба и премијер Српске Радован Вишковић.

- Постоје одређене корекције. Наши закључци ће брзо бити објављени са додатком за привредне субјекте којима од данас одобравамо рад. У њему су прописани услови које морају да испуне да би обављали своју дјелатност, а да не угрожавају здравље људи и не утичу на ширење вируса корона - рекао је Вишковић на конференцији за новинаре послије сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације. 

Распоред ублажавања мјера Републичког штаба за ванредне ситуације за 27. април и 1. мај, као и услове које је неопходно испунити, можете погледати ОВДЈЕ.

Вишковић је на данашњој конференцији за новинаре рекао и да ће Влада послије 10. маја предложити укидање ванредног стања, уколико не дође до погоршања епидемиолошке ситуације.

- Уколико епидемиолошка ситуација буде у складу са нашим очекивањима и овим што тренутно имамо предложићемо укидање ванредног стања - нагласио је Вишковић, додавши да је сигурно да ће задњи почети са радом хотели, ресторани и кафићи.

Вишковић је рекао да је старијима од 65 година од сутра дозвољено кретање од 07.00 до 10.00 часова, уз придржавање свих мјера.

Повезане вијести:

Полицијски час биће продужен за 1. мај, али неће трајати три дана