latinica  ћирилица
28/04/2020 |  21:50 ⇒ 29/04/2020 | 08:15 | Аутор: РТРС

"Неношење маски биће кажњиво, мора да се носи правилно" (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је вечерас за нашу телевизију да није реално очекивати да ће вирус корона бити искоријењен, него да ћемо морати да се још дуго боримо с њим.
Актуелно: Ален Шеранић - Фото: РТРС
Актуелно: Ален ШеранићФото: РТРС

Упозорио је да је Министарство припремило уредбу са казнама, што значи да ће инспектори моћи да вас казне за неношење маски, рукавица и непоштовања других мјера. 

- Зна се како се која маска носи. Мора да прекрива нос и уста и нема смисла да је носите испод браде - нагласио је он.

Шеранић је рекао да је сасвим могуће да су неки од нас прележали вирус корона без икаквих симптома, чак и без нашег стања.

- Наука још увијек нема тачан одговор на питање да ли је, с обзиром на број асимптоматских случајева, број заражених много већи - поручио је Шеранић.

Он је додао и да је важно да ублажавање мјера људи не схвате као позив да попусте у њиховом поштовању, нагласивши да би се то брзо могло манифестовати у повећаном броју заражених.

- Вирус је присутан у заједници и немојте да очекујемо да ћемо га искоријенити. Нови вирус који се овако преноси и има овакву вирулентност је немогуће искоријенити. Он ће бити ту, живјети с нама и зато морамо да се научимо да живимо са њим - објаснио је Шеранић.

Повезане вијести:

Шеранић: За првомајске празнике највјероватније проширени полицијски час (ФОТО/ВИДЕО)