latinica  ћирилица
02/05/2020 |  10:09 | Аутор: СРНА

Дервента: Још 14 лица из заражено вирусом корона

Према налазима Института за јавно здравство Републике Српске још четрнаест лица из Дервенте заражено је вирусом корона, саопштено је из ХЕС Дома здравља Дервента
Дервента - Фото: РТРС
ДервентаФото: РТРС

Ради се о 13 корисника у дому за старија лица и једном лицу које је било у контакту са раније обољелим од корона вируса. Сва лица су упућена на болничко лијечење у болницу у Добоју.

Једно обољело лице запослено у дому за старија лица има пребивалиште у Прњавору и оно је упућено у Републички објекат за изолацију у Бањалуци.

Служба за хигијенско-епидемиолошку заштиту предузела је све неопходне мјере за сузбијање инфекције и спречавање њеног даљег ширења. Сва лица која су била у контакту са инфициранима стављена су под здравствени надзор и налазе се у изолацији. Здравствено стање корисника услуга дома се редовно прати. Током 02.05.2020. биће настављено тестирање корисника дома и запослених.

Овим се број инфицираних лица са подручја општине Дервента попео на двадесет и једно.

На подручју Општине Дервента под надзором је укупно 216 лица.

Током претходна 24 часа осам лица је стављено под здравствени надзор. Пет лица је било у контакту са обољелим од ЦОВИД-19, а два су путници у међународном саобраћају и налазе се у изолацији у карантину. За два лица је истекао период надзора.