latinica  ћирилица
02/05/2020 |  14:36 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Шеранић: У УКЦ Српске се поступа у складу са протоколима (ВИДЕО)

У Универзитетско клиничком центру Републике Српске се поступа у складу са протоколима, рекао је то министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића, коментаришући данашње објаве у медијима за измјештање пацијената са појединих одјељења.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

- То радимо да заштитимо пацијенте. Зато их и измјештамо. Након тога се дезинфикује се простор и враћају се пацијенти у своје собе. Једноставно, то је у вријеме пандемије вируса редовна процедура - навео је Шеранић.

Истакао је да је јавност благовремено обавјештена о подацима и броју обољелих, те да их надлежне институције сваки дан износе.

Министар здравља и социјалне заштите рекао је да је неприхватљиво да се све што је Република Српска урадила по питању вируса корона, сада ставља под сумњу.

- Република Српскка је набавила велику количину медицинске опреме. Сада је одговорност на директорима да правилно распореде ту опрему и користе је - појаснио је он.

Он је навео да УКЦ Српске има 3.000 запослених, те додао да је то сасвим довољно људи за збрињавање и бригу о пацијентима.

- Појачано је тестирање здравствених радника. То ће бити настављено, хоћемо да превентивно дјелујемо - рекао је Шеранић и додао да је иста ситуација и са старачким домовима.

Према његовим ријечима, забрињавајуће је да је велики број потврђених случајева у посљедња два дана.