latinica  ћирилица
03/05/2020 |  13:09 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Стевандић: Од УКЦ Српске нећемо правити ријалити шоу (ВИДЕО)

Замјеник директора Универзитетско клиничкогцентра Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да у овој здравственој установи није било ни једне инцидентне ситуације да се предвиђене мјере нису спроводиле.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Протоколи су успоствљени много прије него у другим болницима. Набвка опреме 13. марта респиратора, па ренгени. А сада се о томе прича. Имамо 900 заражених у Српској, преминуло 43. Процентуално највећи број тестирања рађен у Републици Српској. Од тога 150 који се лијече у УКЦ Српске, у осталим болницима Српске је 47 - наводи Стевандић. 

Важно је рећи, каже да нису нашли епидемиолошку везу да се неко од радника није одговорно понашао.

- Комуникација са новинарима мора бити боља. Реците какав вам је докуменат потребан, и добићете. Ништа не кријемо све вијести су транспарентне, и лако провјерљиве - подвукао је Стевандић, одговарајући на питања новинара.

Истиче да нико није поштеђен одговорности.

- Сви смо спремни да за свој дио одговарамо, ако је прекршено неко епидемиолошко правило. И то није спорно, али јесте да унапријед проглашавамо људе кривцима, а то нема смисла. Од хероја покушавате да људе ставите на стуб срама, и то није уреду. УКЦ Српске нећемо претворити у ријалити шоу. Износе се ствари које су неприродне, и то неможемо дозволити - рекао је замјеник генералног директора УКЦ-а Српске Ненад Стевандић.

Он је додао да нема простора за стварање панике и хистерије о томе да је УКЦ нови кластер вируса, као и да се медицинско особље неосновано оптужује, те поновио да је јуче у УКЦ-у рађена реорганизација, а не наводно исељавање пацијената.