latinica  ћирилица
05/05/2020 |  15:24 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

У Српској 6. маја полицијски час од 15.00 (ВИДЕО)

У Републици Српској полицијски час ће почети сутра од 15.00 и трајаће до 05.00 ујутру у четвртак.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Од 7. маја полицијски час ће трајати од 22.00 часа до 05.00 ујутру до даљњег.

- Такође, од сутра рукавице више неће бити обавезне на јавним просторима, само у затвореним јавним објектима. Ношере маске је обавезно - рекао је предсједник Владе Српске Радован Вишковић.

Навео је да од 11.маја могу почети са радом, уз поштивање прописаних мјера, фризерски и козметички салони, кафићи, роштиљнице, јавни превоз лица на подручним и републичикм аутобуским линијама, установе предшколског образовања, приватне стоматолошке ординација, фитнес-центри, ауто-школе, ресторани, приређивачи игара на срећу и теретане на отвореном.

Вишковић каже да је Штаб донио и одлуку да 18 респиратора буде подијељено здравственим установама у Републици Српској и да у Ђачки дом у Добоју буду смјештена лица која су позитивна на вирус корона у добојској регији.

Он је нагласио да су задужени Министарство трговине и туризма да са угоститељима и Министарство привреде да са Занатско-предузетничком комором и Институтом за јавно здравство организују састанке на којима ће бити појашњење процедуре које ће се односити на почетак рада различитих субјеката.

- На све наше мјере сагласност је дала струка. Нисмо ништа урадили мимо струке, иако је тачно да је у претходних пар дана било више обољелих од вируса корона, али то су била тренутна жаришта у домовима за стара лица. Међутим, из данашњег извјештаја је видљиво да је смањен број обољелих - рекао је Вишковић