latinica  ћирилица
05/05/2020 |  17:28 | Аутор: СРНА

"Голф клуб" кажњен са 6.500 КМ

Федерална управа за инспекцијске послове казнила је сарајевски "Голф клуб" са 6.500 КМ због одржане забаве са најмање 19 лица иако је рад ових субјеката забрањен одлуком надлежних органа због превенције ширења вируса корона.
Полиција Федерације БиХ - Фото: Screenshot/YouTube
Полиција Федерације БиХФото: Screenshot/YouTube

Након сазнања о одржавању забаве у угоститељском објекту "Голф клуб" у Сарајеву, дежурни тим Федералног тржишног инспектората извршио је инспекцијски надзор и утврђен је прекршај из Закона о фискалним системима за који је прописана новчана казна од 3.500 КМ, саопштено је из Федералне управе за инспекцијске послове.

У саопштењу се наводи да је Управа за инспекцијске послове Кантона Сарајево извршила инспекцијски надзор над поштивањем мјера и препорука Федералног штаба цивилне заштите, те Закона о заштити становништва од заразних болести, којим су за кршење препорука запријећене новчане казне у износу од 3.000 КМ.

Полиција Кантона Сарајево прекинула је синоћ приватну забаву у ресторану "Голф клуб" у Сарајеву и власнику објекта, као и окупљеним лицима, издала прекршајне налоге у складу са законом.

Федерални медији јавили су да је забава организована поводом прославе рођендана љекара Јусуфа Шабановића, досадашњег директора Клинике за општу и абдоминалну хирургију на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву /КЦУС/.

Према наводима медија, на забави су били и естрадни умјетници Халид Бешлић, Хари Мата Хари, Шериф Коњевић, Семир Церић, Слађана Мандић, као и бизнисмен Зијад Блекић и декан Ветеринарског факултета Нихад Фејзић, те министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

Пјевачица Слађана Мандић је на свом "Инстаграм" профилу поставила неколико видео-објава на којима се види како се окупљени забављају уз музику, храну и пиће, без обавезних мјера заштите од вируса корона.